Zápis z výborové schůze OS Chomutov ze dne 02.04.2019

 

Přítomni za výbor OS: př. Buchtela Michal, př. Püspöki, př. Kohout, př. Šír, př. Němec, př. Hartmann, př. Ješetický

 

Hosté a pozvaní zástupci MS: př. Málek, př. Buchtela Karel

 

Oblastní schůze výboru OS Chomutov dospěla k níže uvedeným požadavkům a nařízením.

 

1.       Před závodem Heilbronn 3 bude proveden rozvoz boxů z OS Louny, jenž je pro nás určeným dopravcem na tento závod. Časy doručení boxů budou upřesněny do MS prostřednictvím určených osob komunikujících s dopravcem v jednotlivých spolcích, tedy MS.

 

2.       VETA – veterinární potvrzení dodají všechny MS k rukám př. Ješetickému a to do 20.04. 2019

 

 

3.       Proběhl výběr plateb za závodní činnost v roce 2019 z jednotlivých MS.

 

4.       Byla odsouhlasena platba startérovi v DE oproti podpisu na startovním protokolu. Pokud tento nebude potvrzen, nebude platba dopravci uznána. Kontrolu provedených plateb provede př. Němec

 

 

5.       Komunikaci s německými startéry zajistí př. Němec. Startovací komise zůstává ve stejném složení jako v roce 2018. Předseda startovací komise př. Janech, členové př. Málek a př. Němec. Vypuštění holubů bude provedeno vždy s ohledem ke stávajícím klimatickým podmínkám, pokud možno optimálním pro daný konaný závod.

 

6.       Z každého vypuštění závodu bude pořízen videozáznam. Řidiči jsou povinni na žádost pořadatele zdokumentovat požadované dění při startu, případně při ošetření holubů. Povinné přestávky na napájení a krmení v případě komplikovaného závodu.

 

 

7.       Na závod Heilronn 1 si pořadatel závodu OS Chomutov vyhrazuje právo určení dopravního prostředku, který závod odveze a to s ohledem k ekonomické stránce a hlavně kvality přepravy našich zvířat. Podle počátečních nahlášených stavů holubů vychází 19ks/koš ve starém velkém vleku a 30ks/koš v novém vleku. Hlášeno je cca 800 hol. Plnění do dopravního prostředku a rozpis pro MS bude v čas dodán.

 

8.       Byly odsouhlaseny styčné osoby pro komunikaci s řidiči v jednotlivých MS:

Chomutov: př. Ješetický

Klášterec: př. Švikruha

Lom: př. Buchtela M.

Most: př. Buchtela K.

Kryry: př. Sarközy

Tuchořice: př. Šír

 

Jednat s řidiči při nasazování budou tyto výše uvedené osoby, přičemž námitek těchto osob je dopravce-řicič povinen uposlechnout pouze se souhlasem referenta dopravy a člena výboru OS př. Michala Buchtely.

 

9.       Každý MS bude důsledně dodržovat rozpis plnění holubů do boxů. Boxy v nichž bude nižší počet holubů než bylo uvedeno v zadaném rozpisu je každý MS povinen popsat křídou a to s uvedeným počtem holubů v boxu a jejich pohlavím. H – holubi, HE – holubice. Do těchto boxů doplní zodpovědně holuby následující MS na ose svozu našich zvířat. Za správnost doplnění boxů zodpovídá dopravce, jenž bude vždy informován v jednotlivých MS, do kterých boxů se holubi musí doplnit.

 

10.   Zakazuje se zejména v prvních 4 závodech zasazovat holuby nad rámec holubů, jež má jednotlivý chovatel nahlášeno. Jednotlivé MS jsou povinny zaručit, že nebude překračován počet holubů v jednotlivých boxech, jenž byl určen pořadatelem závodu. Pokud výcvikář MS dopočítá podstav oproti nahlášenému stavu holubů, tento posléze může povolit nasazení a dorovnání stavu nas. holubů, jenž byl vypočítán pro daný závod a daný MS hlášenkou před začátkem sezony, tedy tou oficiální!!!

 

11.   Kontroly dodržování bodu 10 budou dopřesněny na další schůzy výboru OS Chomutov.

 

12.   Řidiči budou vždy vybaveni dostatečným množstvím vody a krmiva pro případ problematického průběhu závodu. Zajistí př. Buchtela Michal.

 

13.   OS Chomutov se dohodla s OS Karlovy Vary na kooperaci v dopravě při závodu Bad Vilbel 1. Dopravcem bude OS Chomutov.

 

 

Za výbor OS přeji všem LETU ZDAR!

 

Zapsal: př. Martin Němec, jednatel OS Chomutov.

Schválil: výbor OS viz výše uvedení přítomní členové výboru.

V Mostě, dne 02.04. 2019