Zápis ze schůze výboru OS Chomutov, ze dne 09.05. 2019

 

Přítomni: př. Püspöki, př. Němec, př. Šír, př. Buchtela ml., př. Hartmann, př. Buchtela st.

 

Výbor OS Chomutov projednal a schválil následující náležitosti:

 

1.   Peníze za závody Amberg 1+2 nebudou nikomu vráceny. Bylo v čas všem oznámeno, že na tento závod, jenž se spojil vzhledem k meteorologické situaci pouze v jeden závod, si všichni mohou nasadit libovolný počet holubů. Za tímto účelem byly vypraveny dva dopravní prostředky. Finanční prostředky pro tyto původně dva závody byly tímto vyčerpány. Dopravce nezajistil druhé vozidlo. Toto bylo vyřešeno zapůjčením vozidla od př. Janecha, za což mu patří velké poděkování.

 

2.   Výborem byla odsouhlasena kontrola ujetých km na každý závod. Přepravce bude závod vždy realizovat za předem danou cenu za ujeté km, které jsou jasně dané a nelze o nich diskutovat. Př. Němec ihned operativně předal dopravnímu referentovi a pokladníkovi skutečné a reálné km u závodů Amberg, Erlangen a Monheim. Nelze neustále řešit dohady o ujetých km za jednotlivé závody. Přeprava je vždy dána za pevně stanovených podmínek a na předem určené trase.

 

3.   Sezona 2019 je v jejím počátku problematická s ohledem ke klimatickým podmínkám. Všichni se momentálně snažíme zahájit sezonu tak, abychom neměli již po prvních závodech prázdné holubníky. Počasí se neustále mění a často je nevhodné. Startovací komise i výbor OS pracují intenzivně a neustále na řešení optimalizace této situace. Ne vždy se toto bohužel všem může zdát ideální, ovšem  takto situace nyní vypadá a je velmi těžké vyřešit vše ku spokojenosti všech členů.

 

Zapsal dne 09.05. 2019 jednatel OS Chomutov př. Němec.